To rent - Te huur - —даЄтс€ в аренду - in Bilthoven - De Bilt
Office and warehouse - Kantoor met magazijn - ќфис и склад
250 m2 - 5 km. from Center of Utrecht - 40 km. from Amsterdam - € 2.800, per month - near Head office of Rabobank
Tel. +31 30 228 56 56; e-mail: rus_net@rusnet.nl
VIP of Rusnet

RusNet

 www.rusnet.nl Russian versionEnglish version Agenda | Links | Russian CCI  

  Zondag, 05.07.2020
VIP Rubricator
www.rusnet.nl als startpagina makenToevoegen aan het geselecteerdeinfo@rusnet.nlZoeken in het web
tramp
VIP-Bedrijven
VIP van Rusnet
Rusnet Partners
Nieuws
Encyclopedie
Contact
Weet U, datЕ
 Weet U, datЕ
Alexander Nevski was grootvorst en zoon van vorst Jaroslav van Novgorod.

  RusNet :: Encyclopedie :: S  

Svjazinvest

PrintversiePrintversie

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   W   Y   Z 

Svjazinvest, De privatisering van de Russische telecom-gigant 'Svjazinvest'

1997: De privatisering van de telecom-gigant 'Svjazinvest' heeft in Rusland een agressieve media-oorlog ontketend, waarbij zakenwereld en politiek elkaar over en weer beschuldigen van verraad en corruptie. Het blok van Russische bankiers, top-industriëlen en media-baronnen, dat in 1996 als één man achter de herverkiezing van president Boris Jeltsin stond, lijkt definitief gebroken.

Svjazinvest

Een consortium rondom de machtige Russische Uneximbank, geleid door de 36-jarige Vladimir Potanin, kreeg Svjazinvest (een bundeling van telefoonbedrijven) eind juli 1997 voor een kwart in handen. Potanin is een vroegere onderminister in het kabinet van premier Tsjernomyrdin. Hij kwam eerder onder vuur te liggen vanwege de zogenoemde 'aandelen voor leningen'- deals.

Banken kregen daarbij in ruil voor geld van de regering zeggenschap over (en uiteindelijk het bezit van) aandelen in tal van bedrijven. Vaak gebeurde dit tegen veel te lage prijzen.

Hoewel de veiling van het vijfentwintig-procentsbelang in Svjazinvest door waarnemers alom werd betiteld als de allereerste echt 'eerlijke' verkoop, werden Potanin en Nemtsov direct doelwit van een ongekende lastercampagne.

De meeste kranten en tv-stations, waarin zij werden afgeschilderd als "kakkerlakken" of "bandieten", zijn in handen van Vladimir Goesinski en Boris Berezovski.

Verraad

De verkoop van de Russische telefoonlijnen aan buitenlanders (in het Uneximbank-consortium zitten onder andere de Deutsche Bank en de Amerikaanse financier Soros), komt volgens dit tweetal neer op verraad.

Feit is echter, dat Goesinski en Berezovski door het uitbrengen van een te laag bod, simpelweg achter het net hebben gevist.

Aan de vooravond van de veiling zou er in Parijs zelfs een geheime ontmoeting hebben plaatsgevonden tussen Potanin, Goesinski, Berezovski en eerste vice-premier, Anatoli Tsjoebais. Berezovski en Goesinski zouden hebben voorgesteld om als vanouds de uitkomst van de veiling van tevoren te bepalen.

Tsjoebais zou hebben geantwoord dat het de regering er dit keer om te doen is zoveel mogelijk geld binnen te slepen. Toen Berezovski en Goesinski de veiling daarna verloren, waren de druiven voor hen wel erg zuur en begonnen ze via de door hen beheerde media wild om zich heen te slaan.

Exclusieve Partner van de Russische KvK in Nederland
Officiele Partner van de Russische KvK in Nederland
  AFORISME
Berouw is het dessert van het genieten.
W.Reichert
tramp
tramp naar boven  tramp
Adverteren | Contactinformatie | Over Rusnet | Zoeken in het web


eXTReMe Tracker
яндекс цитировани€ Rambler's Top100 © 2003-2012 RusNet
Gemaakt door NeoNet