To rent - Te huur - - in Bilthoven - De Bilt
Office and warehouse - Kantoor met magazijn -
250 m2 - 5 km. from Center of Utrecht - 40 km. from Amsterdam - € 2.800, per month - near Head office of Rabobank
Tel. +31 30 228 56 56; e-mail: rus_net@rusnet.nl
VIP of Rusnet

RusNet

 www.rusnet.nl Russian versionEnglish version Agenda | Links | Russian CCI  

  Donderdag, 21.10.2021
VIP Rubricator
www.rusnet.nl als startpagina makenToevoegen aan het geselecteerdeinfo@rusnet.nlZoeken in het web
tramp
VIP-Bedrijven
VIP van Rusnet
Rusnet Partners
   Historie
   Tarievenlijst
   Algemene
     Bepalingen
Nieuws
Encyclopedie
Contact
Weet U, dat
 Weet U, dat
Februarirevolutie - Burgerlijk-liberale Februarirevolutie was in 1917...

  RusNet :: Rusnet Partners  

Historie en achtergrond van Rusnet

PrintversiePrintversie

 

Rusnet is in september 1998 opgericht door Alec Zjyrov die de mogelijkheid kreeg om zijn ondernemende ideeën vorm te geven samen met zijn vrouw Natalia Zjyrova die op 26 oktober 2002 om het leven kwam bij de bestorming van het theatercentrum "Dubrovka", beter bekend als Noord-Oost, in Moskou ter beëindiging van de driedaagse gijzeling door Tsjetsjeense terroristen.

Alec Zjyrov en zijn vrouw Natalia zijn begin jaren negentig van Rusland naar Nederland verhuisd. Deel uitmakend van de eerste golf van Sovjet immigranten van na de val van de Sovjet Unie, zijn Alec en Natalia Zjyrov altijd zeer betrokken geweest en hebben ze zich actief ingezet voor de goede economische en sociale betrekkingen tussen de Russische Federatie en Nederland.

In eerste instantie is Rusnet ontstaan als een initiatief van de heer Zjyrov die in samenwerking met ANP en de Nederlandse kranten een website over Rusland besloot op te richten. Sedertdien is Rusnet aanzienlijk uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Dit wordt gerealiseerd door experts uit met name Rusland, Moldavië en de Oekraïne. Het Rusnet bedrijf verkreeg in de loop van 2000 de steun van diverse overheden en bedrijven in Rusland en andere GOS-landen. Er is een verregaande samenwerking met de Russische Ambassade te Den Haag geweest en de Russische Handelsvertegenwoordiging in Nederland te Amsterdam. Er worden links gelegd met diverse officiële overheidsinstanties van de Russische Federatie en andere GOS-landen. Rusnet groeit hiermee uit tot een belangrijke bron voor overheids- en bedrijfsinformatie en sinds 2000 werkt samen met Amsterdamse bedrijf East European Services BV die begin 2000 in de vennootschap Rusnet als vennoot toegetreden was. Sindsdien handelde Rusnet als Rusnet EES in het kader van de commerciële samenwerking met FIPC (Foreign Investment Promotion Centre) onder het toenmalige Ministerie van Economie van de Russische Federatie.

De oorspronkelijke doelstelling van Foreign Investment Promotion Centre of Russia was onder meer het begeleiden van westerse bedrijven bij hun investeringen in de Russische Federatie. Door historische relatie van Rusnet met het overheidsnetwerk en het feit dat medewerkers van Rusnet afkomstig zijn uit de hoge overheidskringen van de voormalige Sovjet Unie, beschikt Rusnet over een sterk relatienetwerk in Rusland en het Europese GOS. De ervaring leert, dat dit een succesvolle uitgangspositie is voor het effectief en doelgericht adviseren van westerse bedrijven.

Op initiatief van het Staatsagentschap voor Investeringen van het Russische Ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel heeft Rusnet in 2002-2003 de intermediaire functies voor bedrijven en instanties in de Benelux verricht. Onder ander ook voor EVD van het Nederlandse Ministerie Economische zaken. Veel ondernemingen uit Rusland en andere GOS-landen maken regelmatig gebruik van de kennis en netwerk van Rusnet in Nederland. In de loop der jaren hebben diverse Russische en Nederlandse bedrijven zich bij deze opzet aangesloten. Daardoor groeide de noodzaak om een herstructurering uit te voeren.

In december 2004 heeft EES B.V. van Jurn Buisman uit Rusnet als vennoot uitgetreden. Daarbij werd vertegenwoordigende functie van FIPC ondergebracht in een non-profit stichting Russia & CIS FIPC te Amsterdam van Jurn Buisman. Terwijl het commerciële consultancy- en informatiecentrum Rusnet geheel van FIPC werd losgemaakt en verzelfstandigd. Ook heeft Rusnet een deel van de commerciële activiteiten van het Russian Investment Promotion Centre "FIPC" geprivatiseerd.

Nadat Rusnet in 2004 door een management buy-out verzelfstandigd is uit Jurn Buisman East European Services, werd Rusnet in december 2004 de vertegenwoordiger van de Russische Kamer van Koophandel in Nederland. Naar aanleiding daarvan werd Rusnet op 31 mei 2005 samen met andere onderneming van de heer Alec Zjyrov "Infomessage VOF" in een nieuw opgerichte Rusnet BV ingebracht. Sindsdien is de heer Alec Zjyrov enig aandeelhouder en bestuurder van Rusnet.

Exclusieve Partner van de Russische KvK in Nederland
Officiele Partner van de Russische KvK in Nederland
  AFORISME
Berouw is het dessert van het genieten.
W.Reichert
tramp
tramp naar boven  tramp
Adverteren | Contactinformatie | Over Rusnet | Zoeken in het web


eXTReMe Tracker
 Rambler's Top100 © 2003-2012 RusNet
Gemaakt door NeoNet